zaterdag, december 31, 2005

Laatste dag van t jaar toch nog wit...



Enkele berichten over het weer van de laatste dagen van 2005.....
http://www.weer.nl/indexa.html


Sneeuwjachten en ijzel, grote overlast
VRIJDAG 30 DECEMBER 2005 - De dooi gaat de vorst in Nederland aanvallen en uiteindelijk (in elk geval tijdelijk) verdrijven. De overgang gaat echter niet zonder slag of stoot. Sneeuwjachten, ijzel, extreme gladheid en grote overlast, vanalles treedt op. Morgen verdwijnt de overlast geleidelijk.


Meer sneeuw in aantocht
DONDERDAG 29 DECEMBER 2005 - De dooi valt in, maar niet voordat er een aantal uren achtereen sneeuw is gevallen. Die sneeuw wordt ditmaal wat evenwichtiger over het land verdeeld en zal vrijdag ergens aan het begin van de middag via Zeeland het land binnen trekken.


Winterweer veroorzaakt overlast in Europa
WOENSDAG 28 DECEMBER 2005 - Op steeds meer plaatsen in Europa begint het winterweer van dit moment overlast te veroorzaken. Met name in Engeland en Frankrijk doen zich soms chaotische taferelen voor, maar ook in andere regio's is het goed raak. In Nederland neemt de kans op sneeuw weer toe. Met name vrijdag kon weleens een interessante dag worden.



Deze laatste dag van het jaar begon dus wit. Er lag een aardig dik pak sneeuw. Net toen ik Newly uitgelaten heb kon je al wel een beetje merken dat het aan het dooien is. De sneeuw smelt al aardig weg.Het is nu niet iets boven het vriespunt.

Ik ben benieuwd hoe het de rest van de dag zal zijn. Straks ga ik met de bus naar mijn werk.





Geen opmerkingen: