zondag, oktober 30, 2005

Bijna een week


Newly is alweer bijna een week bij ons. In het begin van de week was het allemaal een beetje aftasten en wennen. We beginnen nu aardig in een ritme te komen.
Moest ik de eerste nachten er wel een aantal keren met Newly uit om een plasje en/of een poepje te doen, nu hoeft dat niet meer. Ik laat Newly 's avonds tussen half 11 en 11 uur voor het laatst uit, hij gaat daarna lekker boven zijn benche in en is dan 's morgens tussen half 6 en half 7 weer wakker. Samen met Newly maak ik dan een rondje door de wijk. Thuis gekomen krijgt hij dan wat te eten en gaan we samen nog ongeveer een uurtje verder slapen. Na nog een uurtje dutten is het definitief opstaan. Gedurende de ochtend is het lekker spelen, borstelen, dutje doen, een keer een boodschap doen en dan in het mandje op de fiets. Tussen de middag natuurlijk weer wat eten. Kimberly laat Newly dan uit. Ze vind het erg leuk om te doen en is stapelgek op onze lieve pup. 's Middags na het uitlaten is Newly toch altijd weer een beetje moe en gaat hij maar weer eens wat slapen. Meestal tot een uur of half 3/3 uur. Daarna natuurlijk weer uitlaten. Deze keer zijn we toch wel het langst met Newly buiten. Lekker lopen, spelen, ravotten met o.a. Bolke. Je kunt merken dat Newly dit heel leuk vind. Hij loopt heel parmantig, blaft af en toe eens naar een voorbijganger of andere hond. Tegen Bolke blafte Newly de eerste dag aan een stuk door. Vandaag, zondag was het eerst ook even blaffen, maar daarna gingen ze heel leuk speels met elkaar om. Heel erg leuk om te zien. Rond 4 uur en daarna rond achten krijgt Newly twee maaltijden van Puppybrokjes. Hij krijgt 4 keer per dag wat te eten (a 35 gram), 's middags wat melk, de gehele dag door water en op zondag krijgt hij als extraatje een gekookt ei. Hij eet zijn eten goed op, zijn bak is altijd mooi schoon gelikt. 's Avonds slaapt Newly veel. Hij ligt dan lekker bij/op ons of op het kleed tegen een van de banken. Wanneer hij slaapt en we leggen hem dan in de grote bench blijft hij gewoon doorslapen.
Het is erg gezellig met Newly.

Zaterdagavond zijn we voor het eerst met Newly op visite bij iemand geweest.
Esther vierde haar verjaardag. Na een uurtje in de auto bij Kimberly op schoot arriveerden we in Poppel. Voordat we naar binnen gingen heeft Kimberly Newly nog even uitgelaten. Newly vond alle mensen die er waren heel leuk. Hij snuffelde en kwispelde met zijn staartje. Na even op schoot gezeten te hebben daarna weer op de grond. Hij zocht een lekker rustig plekje achter de bank vlak bij Rob en mij en viel toen in slaap. Hij was superlief en we hebben met z'n allen een leuke verjaardag gehad.

Geen opmerkingen: