vrijdag, september 21, 2007

Bever verkocht aan A.S.Adventure

Nu is het mij duidelijk geworden waarom twee weken terug er 3 mensen van AS Adventure bij Bever in Arnhem liepen.....

A.S.ADVENTURE NEEMT NEDERLANDSE OUTDOOR KETEN OVER.


Dinsdag 18 september 2007, A.S.Adventure kondigt een partnership aan met Nike.
Toevallig of niet, één dag later – na maandenlange onderhandelingen – kunnen we opnieuw erg belangrijk nieuws melden. A.S.Adventure, n°1 in Belgie en n° 2 in het Verenigd Koninkrijk, heeft namelijk een succesvol bod gedaan op Bever Zwerfsport, de marktleider in Nederland.

Toen oprichter en voormalig eigenaar Fred van Olphen in 1977 een klein winkeltje in het centrum van Den Haag opende, had hij nooit durven dromen dat Bever Zwerfsport dertig jaar later zou zijn uitgegroeid tot een onderneming met 29 filialen, ruim 20.000 artikelen en verschillende exclusieve merken. Van Olphen bemerkte eind jaren ’70 dat hij in zijn grote hobby, de natuurfotografie, beperkt werd door de enorm zware spullen die hij met zich mee moest sjouwen. Door zijn zoektocht naar lichtere materialen kwam hij op het idee om zelf een winkel te beginnen in kwalitatief hoogwaardige, lichtgewicht artikelen.

De groeiende vraag naar technische artikelen zorgde voor de introductie van revolutionaire buitensportmaterialen uit diverse landen en leidde tevens tot uitbreiding van het aantal winkels. Het ijzersterke concept van een breed assortiment, de allerbeste artikelen en de klantgerichte aanpak bleek in heel Nederland aan te slaan. Een duidelijk aspect van de Bever filosofie is de toegankelijkheid voor een breed publiek. Door artikelen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding in te kopen, wordt voorkomen dat de buitensport tot een elitesport vervalt.
Op dit moment is Bever Zwerfsport veruit de grootste in topkwaliteit buitensportartikelen in Nederland. Met winkels verspreid over het hele land, de eerste echte indoor ijsklimwand en een groot aantal evenementen heeft Bever Zwerfsport een leidende positie in de Nederlandse buitensportwereld.
De overname van deze Nederlandse outdoor specialist is voor A.S.Adventure van groot strategisch belang. A.S.Adventure wordt niet alleen marktleider in de Benelux maar is met 84 filialen in 4 landen en strategische partnerships met Nike & The North Face, nu ook op Europees vlak de belangrijkste speler geworden

Geen opmerkingen: